
בספר עיונים בפרשיות ספר שופטים. הספר מקיף את תקופת השופטים כולה, שלא נחתמה בסיום `ספר שופטים` בתנ"ך, אלא `פלשה` לתוך ספר שמואל. תקופת השופטים משתרעת עד למשיחת שאול למלך ע"י שמואל השופט-הרואה.
שמואל הנביא עצמו, אשר `שפט את ישראל כל ימי חייו` פתח עידן חדש בישראל - תקופת המלוכה. ראוי הוא לחיבור בפני עצמו, בשל גדולתו האישית ורוחב מאורעותיו. בספר שלפנינו לא נשטחה אפוא יריעתו החז"לית, ורק רמזי דברים אודותיו באו בעיונים לאישי-סביבתו: אלקנה, חנה ועלי.
הפרקים לא נכתבו כמקשה אחת, וכל אחד מהם עומד בזכות עצמו. למעשה ניתן לבוללם, לטורפם ולקוראם בכל סדר שהוא. אחד ממאפייני תקופת השופטים הוא שניתן לבולל ולטרוף את פרשות השופטים, לשנות את סדרם, לזנוח את הכרונולוגיה - והמקרא והעיון לא יימצאו חסרים. איפיון זה של התקופה, ומשמעותו, באים לידי ביטוי בספר זה.
הספר ערוך בפורמט אלבומי, ומודפס בשני צבעים.
אתגר הגיור במדינת ישראל המודרנית קיבל פנים חדשות, אשר נמצא גישות רבות ושונות אליה בתוך הציבוריות הישראלית. בספר זה רוכזה משנתו ההלכתית והציבורית של הרב ישראל רוזן במכלול נושאי הגיור. הספר כולל מאמרי הלכה, שיח ציבורי, הבעת עמדות ואף פובליציסטיקה ופולמוס. הרב ישראל רוזן, ראש מכון `צומת` באלון שבות גוש עציון, ייסד את מינהל הגיור בישראל, מטעם הרבנות הראשית, בשנת תשנ"ה (95), עמד בראשו כ-5 שנים, ומשנת תש"ס (2000) מכהן כדיין גיור, פעיל וידידותי. הרב רוזן מוכר כלוחם את מלחמת הגיור הממלכתי כאן ועכשיו; מתוך מאור פנים כלפי המתגיירים והמתגיירות, אך מאידך גיסא, שולף חרב-התנצחות כלפי מתקיפי הגיור מן האגף החרדי, מן הזוית החילונית ומן הצד הדתי-ליברלי במחנה הציונות הדתית.
בספר עיונים בפרשיות ספר שופטים. הספר מקיף את תקופת השופטים כולה, שלא נחתמה בסיום `ספר שופטים` בתנ"ך, אלא `פלשה` לתוך ספר שמואל. תקופת השופטים משתרעת עד למשיחת שאול למלך ע"י שמואל השופט-הרואה. שמואל הנביא עצמו, אשר `שפט את ישראל כל ימי חייו` פתח עידן חדש בישראל - תקופת המלוכה. ראוי הוא לחיבור בפני עצמו, בשל גדולתו האישית ורוחב מאורעותיו. בספר שלפנינו לא נשטחה אפוא יריעתו החז"לית, ורק רמזי דברים אודותיו באו בעיונים לאישי-סביבתו: אלקנה, חנה ועלי. הפרקים לא נכתבו כמקשה אחת, וכל אחד מהם עומד בזכות עצמו. למעשה ניתן לבוללם, לטורפם ולקוראם בכל סדר שהוא. אחד ממאפייני תקופת השופטים הוא שניתן לבולל ולטרוף את פרשות השופטים, לשנות את סדרם, לזנוח את הכרונולוגיה - והמקרא והעיון לא יימצאו חסרים. איפיון זה של התקופה, ומשמעותו, באים לידי ביטוי בספר זה. הספר ערוך בפורמט אלבומי, ומודפס בשני צבעים.
מאז שחר ההיסטוריה עמדה הקרקע בכלל, ואדמת ארץ ישראל בפרט, במרכזם של סכסוכים אודות הזכויות בה. הקרקע עשויה להוות מקור של ברכה ושפע, ועלולה להיות חלילה מוקד של סכסוך ושפיכות דמים. כדי שתוכל הארץ לתת את יבולה ליושבים עליה , יש צורך לנהוג בה כפי שמצווה אותנו התורה, הן ברמה הפרטית והן ברמה הלאומית. ספר זה, מכיל תשובות ומחקרים בשורה של נושאים שהגיעו לפתחנו, כאשר המשותף ביניהם הוא שייכותם לקרקע ולמחובר אליה. חלק מהנושאים נוגעים לשאלות שהתעוררו עקב שני האירועים המשמעותיים שחווינו בשנים האחרונות – מגיפה הקורונה ומלחמת חרבות ברזל, אשר הביאו אותנו להידרש לסוגיות שפחות נידונו בעבר. מחבר הספר הוא הרב שלמה אישון. עורכי הסדרה - הרב שלמה אישון והרב יצחק בזק.
רובנו ככולנו בעד אחדות אך לא במחיר ויתור על ערכים שחשובים לנו. האם אפשר להשיגה בכל זאת? איך מתמודדים עם הפחד והחשש של כל קבוצה מחברתה? מהי עבודת ה' בדור של קיבוץ גלויות, דור של "שבטים ועדות" שונים ולכאורה רחוקים זה מזה? איך ניתן לגשר על הפער שבין עמידה על האמת לבין רדיפת השלום ושנאת המחלוקת? האם נצליח להתאחד לא רק בשעה שעומדים עלינו לכלותנו? זה אפשרי. ספר זה מבקש לפתוח צוהר לנבואת הנביא זכריה: "והאמת והשלום אהבו" ולטעון שבשלוש מילים אלו צפון המפתח לשלב הבא בחיי מדינת ישראל. דרך המועדים והזמנים הסובבים את מעגל השנה מצביע המחבר על עקרונות רבים, שכולם יחד מציבים משנה סדורה, וסוללים דרך לחיבור בין האמת לשלום באופן שיטתי. מחבר הספר, הרב דני סגליס, משמש כראש ישיבת ההסדר בני עקיבא נוף הגליל, בה "האמת והשלום אהבו" היא משנה חינוכית שלמה המעצבת את דרכה של הישיבה.